Tips voor de aankoop van een goedkope laminaatvloer | Waar moet je op letten?


Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor veel huishoudens vanwege hun duurzaamheid, esthetische uitstraling en betaalbaarheid. Als je op zoek bent naar goedkope laminaatvloeren in Nederland, zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je de beste kwaliteit voor de beste prijs krijgt. Hieronder vind je een uitgebreide gids met waar je op moet letten en enkele tips voor het vinden van betaalbare laminaatvloeren.

Waar Moet Je Op Letten bij het Kopen van Laminaatvloeren?

 • Kwaliteit en Dikheid: Goedkope laminaatvloeren kunnen variëren in dikte en kwaliteit. Over het algemeen geldt dat dikkere laminaatplanken (bijvoorbeeld 8-12 mm) duurzamer en stiller zijn dan dunnere opties. Controleer ook de AC-klassificatie (abrasion class), die de slijtvastheid van de vloer aangeeft. Voor thuisgebruik is AC3 vaak voldoende, terwijl AC4 of AC5 geschikt zijn voor intensiever gebruik.

 • Waterbestendigheid: Niet alle laminaatvloeren zijn bestand tegen vocht. Als je laminaat wilt leggen in vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer, zoek dan naar waterbestendige opties.

 • Installatiegemak: Kies voor laminaatvloeren met een eenvoudig kliksysteem, zodat je de vloer zelf kunt leggen zonder professionele hulp. Dit bespaart niet alleen geld, maar maakt het proces ook sneller en eenvoudiger.

 • Onderhoud en Reiniging: Laminaatvloeren zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, maar het is belangrijk om te controleren of het specifieke type laminaat dat je overweegt eenvoudig schoon te maken is en bestand is tegen krassen en vlekken.

 • Garantie: Controleer de garantievoorwaarden van de laminaatvloer. Een langere garantieperiode kan een indicatie zijn van de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer.

Tips voor het kopen van goedkope laminaatvloeren in Nederland

 • Vergelijk Prijzen Online en in de Winkel: Begin je zoektocht online om een idee te krijgen van de prijsklasse en beschikbare opties. Bezoek daarna verschillende bouwmarkten en speciaalzaken om de vloeren in het echt te zien en eventuele aanbiedingen te ontdekken.

 • Seizoensuitverkoop en Kortingen: Let op seizoensgebonden uitverkoop en kortingsacties. Veel winkels bieden aanzienlijke kortingen tijdens bepaalde periodes van het jaar, zoals tijdens de zomeruitverkoop of vlak voor het nieuwe jaar.

 • Outletwinkels en Restpartijen: Bezoek outletwinkels en vraag naar restpartijen. Dit zijn vaak overgebleven hoeveelheden van hoogwaardige laminaatvloeren die tegen sterk gereduceerde prijzen worden aangeboden.

 • Grotere Aankopen: Als je een groot oppervlak wilt bedekken, vraag dan om korting voor bulkinkoop. Veel winkels zijn bereid om extra korting te geven bij aankoop van een grotere hoeveelheid.

 • Online Marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats.nl kunnen goede deals bieden op laminaatvloeren. Soms verkopen mensen overtollig laminaat van een recent project tegen een gereduceerde prijs.

Aanbevolen winkels en merken voor laminaat

 • IKEA: Bekend om betaalbare en stijlvolle opties, IKEA biedt een verscheidenheid aan laminaatvloeren die gemakkelijk te installeren zijn.
 • Karwei: Deze bouwmarkt heeft regelmatig aanbiedingen en een breed assortiment aan laminaatvloeren.
 • Gamma: Gamma biedt ook een goede selectie aan goedkope laminaatvloeren, met verschillende diktes en stijlen.
 • LaminaatDirect: Deze specialist heeft vaak scherpe prijzen en aanbiedingen op kwalitatieve laminaatvloeren.

Met deze tips en aandachtspunten kun je op een verstandige manier investeren in een mooie en duurzame laminaatvloer zonder je budget te overschrijden. Veel succes met je aankoop!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top-5 van goedkoopste laminaat met laagste prijs €4,99

Laminaat Gamma vanaf €4,99 per m2