Top-5 van goedkoopste laminaat met laagste prijs €4,99

top 5 goedkoop laminaat in Nederland
Ikea blijft laminaat voor minder dan 5 euro verkopen, terwijl de concurrentie vanaf 6 euro start.

Waar kun je voor weinig geld een laminaat vloer kopen? We bekijken een aantal van de bekende aanbieders van laminaat in Nederland die voor een lage prijs een nieuwe vloer verkopen. Ikea blijft met afstand het goedkoopst met Slätten laminaat voor minder dan 5 euro per vierkante meter. Leen Bakker en vooral Praxis zitten flink hoger met de prijs voor hun goedkoopste laminaat vloeren.

De prijs van laminaat verschilt enorm, met over het algemeen een langere levensduur en betere kwaliteit voor de duurdere vloeren. De prijs van laminaat wordt overigens altijd per vierkante meter (m2) getoond aan consumenten, die dan makkelijk de totale kosten kunnen berekenen op basis van de benodigde oppervlakte. Een goedkope laminaatvloer is er al vanaf ongeveer 5 euro per m2. Een zeer dure laminaatvloer, waarop ook een veel langere garantie zit in de regel, kost meer dan 20 euro per m2. Wie een kleiner budget heeft of tijdelijk een goedkope oplossing voor zijn vloer zoekt kan via de onderstaande tips en verkopers snel kijken waar het goedkoopst een nieuwe laminaatvloer aangeschaft kan worden.

#1. IKEA (prijs vanaf €4,99 per m2)

Het allergoedkoopste laminaat in Nederland is te koop bij Ikea, dat al jarenlang het scherp geprijsde Slätten laminaat in het assortiment heeft. Met een prijs van €4,99 per vierkante meter zijn er bij de bekende grote retailers en bouwmarkten eigenlijk geen goedkopere alternatieven. Naast Slätten laminaat verkoopt Ikea natuurlijk ook duurdere laminaatvloeren van een hogere kwaliteit, waaronder het zeer fraaie Golv laminaat. De prijs hiervan is €12,99 per m2. Slättenlaminaat van Ikea heeft een grenenpatroon en krijgt ondanks de zeer lage prijs van nog geen vijf euro toch zeer goede reviews. Lees alles over deze vloer op de site van Ikea.

#2. KWANTUM (prijs vanaf  €5,95 per m2)

Bij Kwantum heeft u veel keuze uit goedkope laminaatvloeren met een vanaf prijs van €5,95 per vierkante meter. Het goedkoopste laminaat is Laminaat Laval van Kwantum. Voor €6,00 of meer verkoopt Kwantum bovendien ook nog veel meer andere soorten laminaat. Bekijk het complete aanbod laminaat vloeren op de site van Kwantum.

#3: HORNBACH (prijs vanaf €5,99 per m2)

Als we kijken naar laagste prijzen voor laminaat is Hornbach een goede middenmoter met €5,99 per vierkante meter voor Laminaat 6.0 Basic eiken, dat we op de site van de Duitse doe-het-zelf keten als laagste prijs voorgeschoteld krijgen indien we filteren op goedkoopste vloeren. Laminaat Basic Eiken van Hornbach is er bovendien in twee uitvoeringen, terwijl Ikea bijvoorbeeld zijn Slätten laminaat in één kleur verkoopt. Opvallend bij Hornbach is wel dat de prijsverschillen zeer groot zijn, want na het goedkoopste laminaat van nog geen 6 euro volgt een grote sprong naar de de op één na duurste vloer die gelijk €9,95 per m2 kost (Laminaat 8.0 surprise eiken). Wie goedkoop laminaat zoekt bij Hornbach heeft dus eigenlijk maar één echt alternatief als het budget niet verder gaat dan pakweg 6 of maximaal 7 euro per m2.

#4. LEEN BAKKER (prijs vanaf €6,99 per m2)

Ook de winkels van Leen Bakker bieden een zeer goedkope laminaatvloer met een laagste prijs van €5,60 per vierkante meter. Het gaat om Laminaat Cleanfloor van Leen Bakker dat verkocht wordt voor €5,60 per m2, wat wel inclusief een online korting is van 65%. Laminaat Cleanfloor is alleen via de website van Leen Bakker te koop. Zonder korting kost deze vloer een stuk duurder met €15,99 per m2. Het op één na goedkoopste alternatief voor laminaat bij Leen Bakker is dan Laminaat Twinclick, dat voor €6,99 per m2 wordt verkocht als prijstopper. Daarom zetten we deze vloer als 'goedkoopste' van Leen Bakker in ons overzicht, omdat er geen korting bij de prijs inbegrepen is.

#5. PRAXIS (prijs vanaf €6,99 per m2)

Ook Praxis hanteert net als Leen Bakker een laagste prijs van €6,99 per vierkante meter voor een goedkope laminaatvloer. De bouwmarkten van Praxis verkopen Baseline laminaat wit eiken voor een vaste lage prijs van €6,99 per m2. De website van Praxis is zeer onoverzichtelijk en we kunnen ook geen filterfunctie vinden om te zoeken op laagste prijs. Daarnaast hebben wij zelf geconcludeerd dat Laminaat gebleekt eiken met een prijs van €6,99 per m2 momenteel met Baseline laminaat wild eiken de goedkoopste oplossing bij Praxis is, wat wel te danken is aan een flinke korting. 

LEES OOK: 

Een groot voordeel van alle hierboven genoemde laminaatvloeren is dat u deze prima zelf kunt leggen, wat weer flink scheelt qua kosten. Het inschakelen van een professioneel bedrijf of legservice kost al snel honderden tot duizenden euro's extra, afhankelijk van de oppervlakte en de gekozen vloer.

Voor dit artikel hebben wij het online aanbod van Kwantum, Leen Bakker, Ikea, Praxis en Hornbach bekeken. Andere aanbieders zijn niet meegenomen. Deze prijzen kunnen wisselen en bovendien is het raadzaam om te informeren of er ook kortingsacties mogelijk zijn. Daarnaast is het online aanbod vaak ruimer dan in de winkels en zijn er vrijwel wekelijks aanbiedingen in de reclamefolders die ook online worden gepubliceerd.

Populaire posts van deze blog

Laminaat Gamma vanaf €4,99 per m2