Goedkoop laminaat bij Ikea | 4 soorten vanaf €3,49 per m2

Ikea heeft momenteel vier verschillende soorten laminaat in zijn assortiment.

Het goedkoopste hiervan is het Slätten laminaat, dat verkrijgbaar is vanaf €3,49 per vierkante meter.
Wie op zoek is naar goedkoop laminaat als vloerbedekking kan bij zeer veel verschillende, vaak bekende, aanbieders terecht.

Eén van de meest voor de hand liggende partijen is daarbij Ikea, dat via zijn website op dit moment vier verschillende laminaatvloeren verkoopt.

Deze verschillen in prijs van €3,49 voor de Slätten laminaatvloer tot €11,95 voor de Golv laminaatvloer.


SLÄTTEN LAMINAAT
Het nieuwe Slätten laminaat is een kliklaminaat met een eikenpatroon en wordt verkocht per pak voor €9,28, ofwel €3,49 per vierkante meter.

TUNDRA LAMINAAT
Ook het Tundra laminaat is aantrekkelijk geprijsd en is te koop in drie verschillende patronen: esdoorn, grenen/antiek en wit. De prijs per vierkante meter is €5,99 en een pak kost €14,32.

PRÄRIE LAMINAAT
De Prärie laminaatvloer van Ikea is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: eikenpatroon/grijs, essenpatroon/wit, kastanjepatroon en roodbruin. Dit laminaat wordt verkocht voorr €7,99 per m2 en kost per pak omgerekend €19,10.

GOLV LAMINAAT
Tot slot is er (online) ook nog het Golv laminaat van Ikea. Met een prijs van €11,95 per vierkante meter is dit de duurste laminaatvloer die het Zweedse bedrijf verkoopt. Voor een pak betaalt u €25,45. De GOLV laminaatvloer is verkrijgbaar in de varianten eikenpatroon, eikenpatroon/donkergrijs en grenenpatroon.


GOED OPLETTEN
Indien u laminaat koopt, en vooral goedkoop laminaat, dient u zich altijd zeer goed af te vragen met welke bedoeling u de laminaatvloer koopt. Indien u er vele jaren van wilt genieten in bijvoorbeeld uw woonkamer is een heel goedkoop laminaat niet altijd de beste oplossing, aangezien de kwaliteit meestal ook minder is dan die van een duurdere laminaatsoort. Uit ervaring weten wij dat een heel goedkoop laminaat sneller kan krassen, minder goed vastklikt en beschadigingen vertoont.

Als we goed kijken naar de productbeschrijvingen van de laminaatvloeren van Ikea dan zien we een aantal belangrijke verschillen opgesomd onder de 'belangrijkste voordelen'.

Hieruit blijkt dat het duurste laminaat (GOLV) van Ikea beschikt over een gelamineerd oppervlak, waarbij het gaat om een slijtvaste vloer voor kantoor en alle ruimtes thuis. Belangrijk is de opmerking dat GOLV laminaat niet verbleekt in het zonlicht en ook gelegd kan worden in een kamer met veel zon.


Wanneer we naar het goedkoopste Ikealaminaat kijken (Slätten) zien we onder het kopje voordelen veel minder tekst staan, waarbij er niet expliciet wordt benadrukt dat Slätten niet verbleekt of in een kamer met zonlicht kan worden gelegd. Let er dus altijd goed op wat de exacte kwaliteit van een bepaalde laminaatvloer is, want goedkoop is vaak geen duurkoop.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website en de winkels van Ikea, waar u terecht kunt voor meer informatie. Laat u altijd eerst goed voorlichten voordat u uw nieuwe laminaat aanschaft, en bedenk zeer goed met welk doel u uw vloer koopt. Wie lang wil genieten van een (blijvend) mooie vloer zal in de meeste gevallen ook meer geld kwijt zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top-5 van goedkoopste laminaat met laagste prijs €4,99

Laminaat Gamma vanaf €4,99 per m2