De voor- en nadelen van goedkoop laminaat

goedkoop laminaat voor- en nadelen

Wat is verstandiger? Een goedkope laminaatvloer voor weinig euro's per vierkante meter of een dure vloer van een hogere kwaliteit die veel langer mooi blijft? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Of de lage aanschafprijs van goedkoop laminaat opweegt tegen de lagere kwaliteit, hangt af van je specifieke behoeften en omstandigheden. Als de vloer in een ruimte wordt gelegd waar weinig verkeer is en je een beperkt budget hebt, kan goedkoop laminaat een geschikte keuze zijn. Als duurzaamheid, kwaliteit en een realistische uitstraling belangrijker voor je zijn, zou je kunnen overwegen om in een iets duurdere optie te investeren.

Voordelen van goedkoop laminaat

  • Lagere aanschafprijs 

Het grootste voordeel is natuurlijk de lagere kosten van goedkoop laminaat. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen met een beperkt budget of voor ruimtes waarin de vloer minder intensief wordt gebruikt. Vorig jaar (2022) kon je bij de bekende verkooppunten in Nederland een laminaatvloer kopen voor minder dan 5 euro per vierkante meter.

  • Ruime keuze

Ondanks de lagere prijs biedt goedkoop laminaat vaak nog steeds een breed scala aan ontwerpen, kleuren en patronen. Dit geeft je de mogelijkheid om een vloer te kiezen die past bij je interieurstijl.

  • Eenvoudige installatie

Laminaatvloeren zijn over het algemeen relatief eenvoudig te installeren, zelfs voor doe-het-zelvers. Dit kan leiden tot kostenbesparingen als je ervoor kiest om het zelf te doen.

Nadelen van goedkoop laminaat

  • Lagere kwaliteit

Goedkoop laminaat kan vaak van mindere kwaliteit zijn in vergelijking met duurdere opties. Het kan gevoeliger zijn voor slijtage, krassen en deuken, waardoor het minder duurzaam is. Dit kan resulteren in een kortere levensduur en meer onderhoud op de lange termijn.

  • Beperkte garantie

Goedkoper laminaat wordt vaak geleverd met een beperkte garantie. Dit betekent dat als er problemen optreden, zoals schade of vervorming, je mogelijk niet dezelfde dekking en bescherming hebt als bij duurdere laminaatvloeren.

  • Minder realistische uitstraling

Goedkoper laminaat kan een minder realistische uitstraling hebben in vergelijking met duurdere opties. Het kan minder gedetailleerde houtnerfstructuren hebben of een glanzende afwerking die er kunstmatig uitziet.

  • Minder geluidsisolatie

Goedkoper laminaat biedt mogelijk minder geluidsisolatie, wat kan resulteren in meer loopgeluiden en een mindere demping van geluid in vergelijking met hoogwaardige laminaatvloeren.

Bekijk hier ook een aantal handige tips voor de aanschaf van nieuw laminaat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top-5 van goedkoopste laminaat met laagste prijs €4,99

Laminaat Gamma vanaf €4,99 per m2