Goedkoop laminaat bij Ikea

Ikea verkoopt vier soorten laminaat, waaronder het zeer goedkope Slätten laminaat voor 3,49 euro.

Met een prijs van €3,49 behoort Ikea tot de allergoedkoopste aanbieders van laminaatvloeren.

De Slätten laminaatvloer kost €3,49 per vierkante meter en wordt geleverd in een verpakking met daarin 10 planken. Eerder schreven wij al een artikel over het goedkope laminaat van Ikea, dat er verkocht wordt in vier verschillende soorten met een oplopende prijs.

Ikea Slätten laminaat
Slätten laminaat kan op een bestaande vloer gelegd worden, waarbij alleen een dikke vaste vloerbedekking niet compatibel is.

Ander laminaat dat Ikea verkoopt is onder meer de Tundra laminaatvloer voor 5,99 euro per vierkante meter. Het feit dat er bij de omschrijving wordt vermeld dat dit laminaat niet verbleekt in het zonlicht doet ons afvragen of dat dan wel geldt voor het goedkope Slätten laminaat? Vraag dit goed na in de winkel.

LEES OOK: Tips voor het kopen van Laminaat vloerbedekking

De duurdere laminaatvloeren van Ikea zijn laminaatvloer Prärie en Golv. Prärie kost 7,99 euro per vierkante meter en is geschikt voor alle vertrekken in huis, maar is niet geschikt voor vochtige ruimtes.

Een laminaatvloer kunt u prima zelf leggen en de meeste doe-het-zelf ketens hebben ook een ruim assortiment van gereedschappen om zelf laminaat te leggen, zoals laminaatsnijders, plintenknippers, tussenzetstukjes etc. Een laminaatvloer kunt u zelf prima knippen of op maat snijden met een decoupeerzaag. Voor wie daar geen zin in heeft is er natuurlijk ook een gratis leggen service bij veel aanbieders, waarbij er vaak wel een minimale hoeveelheid gekocht moet worden of er een qua prijs wat duurder laminaat aangeschaft moet worden.

Golv laminaatvloer van Ikea kost 11,95 euro per vierkante meter en is daarmee het duurste laminaat. Ook deze laminaatvloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes maar kan wel gelegd worden in een kamer met veel zon. Behalve laminaat verkoopt Ikea ook verschillende ondervloeren en plinten.

Kijk voor meer informatie op de site.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top-5 van goedkoopste laminaat met laagste prijs €4,99

Laminaat Gamma vanaf €4,99 per m2